دستورالعملهای ایمنی در کارگاه جوشکاری
مقدمه
· ایمنی
تعریف ایمنی عبارت است از میزان درجه دور بودن از خطر، واژه (Hazard) که در تعریف علمی ایمنی آمده است، در واقع شرایطی است که دارای پتانسیل رساندن آسیب به کارکنان، تجهیزات و ساختمانها، از بین بردن مواد یا کاهش کارایی در اجرای یک وظیفه از پیش تعیین شده می باشد.
هنگامی که (Hazard) وجود دارد امکان وقوع اثرات منفی یاد شده وجود خواهد داشت.
کلمه (Danger) گویای قرارگرفتن در معرض یک (Hazard) است، که این ترتیب ایمنی متضاد (Danger) بوده است، و در صدد حذف خطرات بالفعل موجود در محیط کار می باشد.
ایمنی به طور صد در صد وجود ندارد و عملا هم هیچگاه حاصل نخواهد شد از اینروست که گفته می شود ایمنی حفاظت نسبی در برابر خطرات است.
· منظور از ایمن و غیر ایمن چیست؟
یک مکان، یک کار معین و یا یک دستگاه زمانی ایمن انگاشته می شود که احتمال خطر مرگ، مجروح شدن و یا ابتلا به بیماری برای کسانیکه در آنجا بوده یا با آن دستگاه کار می کنند در حد قابل قبول پایین باشد. به طور کلی، میتوان چنین گفت که میزان خطر قابل قبول با پایین آمدن سطح ایمنی، افزایش و با افزایش سطح ایمنی کاهش می یابد. در واقع بهداست حرفه ای بیماریها را کاهش می دهد و ایمنی صنعتی به کاهش تمام خطرات می پردازد.
· ایمنی در افزایش بهره وری
لازم به ذکر است که اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای نیز علاوه بر اثرات غیر مستقیم بر بهره وری و بازده اقتصادی واحدهای صنعتی، بطور مستقیم بر این موارد تأثیر دارد.
بطور کلی خسارات مالی یا جانی، عواقب و پیامدهای منفی تمامی حوادث صنعتی را تشکیل می دهند.
بنابراین وقوع حوادث یا سبب آسیب دیدن دستگاهها و تجهیزات مواد خام، محصولات یا محیط کار می شود و یا صدمات غیر قابل جبران جسمی و جانی را به همراه خواهد داشت.
مزایای توجه به رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفه ای به شرح زیر است :
برای کارگر :
1- افزایش روحیه 2- کاهش فشار کار 3- کاهش جراحات و صدمات 4- کاهش حوادث 5- افزایش راحتی 6-افزایش حفظ رفاه و سلامتی 7- افزایش سطح بهداشت کار .
برای کارفرما :
1- کاهش حوادث 2- افزایش کیفیت محصول 3- افزایش کارایی کارکنان 4- کاهش خطاها 5- کاهش مخارج درمانی کارگران 6- استفاده بهتر از نیروی انسانی 7- کاهش مخارج تولید.
· ایمنی محیط کار
ایمنی شرایطی است که منابع انسانی را از عوامل مضری که می تواند سلامتی آنان را به خطر اندازد، مصون می دارد و مسئولیت عمده ایمن سازی محیط کار به عهده مدیران سطوح بالای سازمان بویژه مدیران پرسنلی است . البته اهمیت همکاری کلیه کارکنان را در محیط امن نمی توان نادیده گرفت.
بعبارت دیگر ایمنی کار عبارت است از : فراهم آوردن موجباتی که از بیماریها و حوادث ناشی از کارهای صنعتی جلوگیری می کند. یعنی هر چه تعداد حوادث ناشی از کار کمتر باشد می توان گفت که ایمنی بیشتری در محیط کار وجود دارد.
· تعریف حادثه
آنچه انسان را ناخواسته از مسیر زندگی طبیعی منحرف ساخته و برای او ناراحتی جسمی و روانی و یا خسارات مالی ایجاد نماید، حادثه نامیده می شود. در دایره المعارف سازمان بین المللی کار ، حادثه چنین تعریف شده است : (( حادثه عبارت است از یک اتفاق پیش بینی نشده و خارج از انتظار که سبب صدمه و آسیب گردد )) تعریف حادثه ناشی از کار عبارت است از حادثه ای که در حین انجام کار و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد. مقصود از حین انجام کار تمامی اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه، مؤسسات وابسته، ساختمانها و محوطه آن مشغول کار باشد، یا بدستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه مأمور انجام کاری می شود. ضمنا تمام اوقات رفت و آمد بیمه شده از منزل به کارگاه و بالعکس جزء اوقات کار محسوب می شود.
1. دلایل ایجاد حوادث :
حوادث معمولا نتیجه شرایط و یا عملیات نامطمئن و نا ایمن است که شرایط نا ایمن شامل استفاده از تجهیزات بد طراحی شده و غیر مجهز، محیط پر خطر به عنوان نمونه، لیز بودن زمین بدلیل ریختن آب، یا ابزار و تجهیزات قدیمی و مستهلک است. عملیات نامطمئن و نا ایمن است از سوی کارکنان و بدلیل استفاده نامناسب از ابزار و تجهیزات است. باید توجه داشت که تمام عملیات غیر ایمن منتهی به حادثه در محیط کار نمی شود و تمام حوادث به آسیب و صدمه ختم نخواهد شد بسیاری از مسئولین رسیدگی و بررسی حوادث معتقدند که اکثر حوادث در نتیجه خطای انسانها بوجود می آیند. البته حوادثی نیز بدلیل نقص ابزار و تجهیزات یا محیط کاری نا ایمن رخ داده است. اما در بیشتر موارد به مزایای ایمنی ابزار و تجهیزات و محیط مطمئن از سوی کارکنان توجهی نشده ، یا توصیه های ایمنی و احتیاط های لازم نادیده گرفته شده اند.
· انواع روشهای طبقه بندی حوادث
حوادث ناشی از کار را می توان به روشهای گوناگونی طبقه بندی نمود :
1- حوادث بر حسب افراد بوجود آورنده طبقه بندی می گردند، مانند : مدیر ، استاد کار و کارگر
2- حوادث را بر حسب علل آنها طبقه بندی می نمایند. مانند: ماشین آلات ترابری ، انفجار و آتش سوزی و مواد سمی
3- حوادث را بر حسب کیفیت عملی که باعث حادثه گردیده، طبقه بندی می کنند، مانند: برداشتن حفاظ از روی دستگاه، عدم احتیاط لازم هنگام کار و راه اندازی دستگاه بدون اجازه.
4- حوادث را بر اساس شرائط محیط بوجود آورنده طبقه بندی می کنند، مانند: عدم روشنایی کافی، تهویه نامناسب، سر و صدا در محیط کار
· روشهای پیشگیری از حوادث
1- وضع مقررات قانونی 2- تعیین اصول و میزانها 3- بازرسی 4- تحقیقات فنی 5- تحقیقات پزشکی 6-تحقیقات روانشناسی 7- تحقیقات کاری 8- آموزش 9- راهنمایی و تشویق 10- مزایای مالی 11- تشکیل کمیته حفاظت و بهداشت کار در کارگاه
جوشکاری
· قبل از مطالعه در مورد این شغل چه چیزهایی باید بدانیم ؟
در این مقاله وظایف و کارهای عمومی یک جوشکار به طور خلاصه شرح داده شده است. جوشکار ها در گسترهی وسیعی از محیط های کاری می توانند کار انجام دهند .
از آنجایی که هر محیط کاری مسائل منحصر به فرد خاص خود را دارد ، نمی توان همه خطراتی را که ممکن است یک جوشکار با آن مواجه شود ، پیش بینی نمود ، از اینرو ، این مقاله به کارها و وظایف اصلی که جوشکاران به طور عمومی انجام می دهند ، می پردازد .
· به طور مشخص یک جوشکار چه کاری را انجام می دهد ؟
یک جوشکار از تجهیزات و وسایل خاصی برای اتصال یا «جوش» فلزات به یکدیگر استفاده میکند . همچنین مواد و قطعات فلزی را برش و شکل می دهد . انواع جوشکاری عبارتست از :
- جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود تنگستنی
- جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود مصرف شونده
- جوشکاری با قوس پلاسما
- جوشکاری قوس الکتریکی با الکترود دستی
- جوشکاری مقاومتی
- جوشکاری زیر پودری
در بسیاری از حالات فلزات لحیم و پرداخت می شوند . وسایل برش با شعله و انواع مختلف ماشین آلات شکل دهی به فلزات ( مثل برش، صاف کردن و خم کردن ) نیز ممکن است مورد استفاده قرار گیرند .
جوشکاران بایستی بدانند که چگونه فلز را برای جوشکاری یا برش آماده کنند، کدام روش جوشکاری را به کار برند، چگونه از وسایل خود به طور ایمن استفاده کنند، چگونه از دستورالعمل کار پیروی کنند و چه روشی را برای کنترل کیفیت بکار بندند.
جوشکاران می توانند در محل هایی که سازه های فلزی، بویلر، ماشین آلات سنگین، هواپیما و کشتی ساخته میشود کار کنند. همچنین این افراد در بسیاری از بخش های صنعتی نظیر خودروسازی، صنایع نفت و گاز، تولیدات صنعتی، جنگلبانی، معادن، ساختمان و غیره مشغول بکار شوند.
· چه خطرات ایمنی و بهداشتی یک فرد جوشکار را تهدید می کند؟
اصولاً خطرات در یکی از شش گروه زیر طبقه بندی می شوند.
الف – بیولوژیکی
به دلیل اینکه خطرات بیولوژیکی به محیط کار مربوط می شود معمولاً جوشکاران را تهدید نمی کند؟
ب - شیمیایی
هنگام جوشکاری فیوم هایی تولید می شود که مخلوطی از ترکیبات اکسیدهای فلزی، سیلیکات ها و فلوروئیدها می باشد. فیوم هنگامی تولید می شود که یک فلز تا بالای نقطه جوش خود گرم شود و سپس بخارات آن به شکل ذرات خیلی ریز جامد تبدیل گردد.
فیوم های جوشکاری معمولاً حاوی اکسیدهای مواد جوشکاری شده و الکترودهای مورد استفاده می باشد. اگر فلز پوشش یا رنگ داشته باشد این مواد در اثر گرما تجزیه شده و به بخشی از فیوم تبدیل می گردد. هنگامی که در نزدیکی این فیوم ها کار انجام می شود بایستی ملاحظات خاصی در نظر گرفته شود. جوشکاران اغلب با مواد زیر و در اطراف آنها کار می کنند.
- مایعات قابل اشتعال و قابل احتراق
- گازهای متراکم (تحت فشار)
ج – ارگونومی
بسیاری از آسیب ها و جراحات جوشکاران در نتیجه کشیدگی، دررفتگی ، و یا تغییر شکل عضلات آنها میباشد. جوشکاران اغلب مجبورند که:
- وسایل و مواد سنگین را بردارند یا حرکت دهند.
- به مدت طولانی در موقعیت نامناسب کار کنند.
- ابزار سنگین جوشکاری را به مدت طولانی در دست نگهدارند.
- حرکت های تکراری انجام دهند.
د – فیزیکی
جوشکاران در معرض آسیب های زیر می باشند:
- سرو صدا زیاد
- سرما یا گرمای شدید
قوس و شعله جوشکاری باعث ایجاد و انتشار نورهای شدید مرئی و اشعه های ماوراء بنفش و مادون قرمز میشود. اشعه های گاما یا ایکس نیز توسط دستگاههای تست و بازرسی و یا ماشین های جوشکاری می تواند ایجاد شود.
هـ - ایمنی
جوشکاران اغلب مجبورند که:
- در ارتفاعات کار کنند.
- در فضاهای محصور کار کنند.
- در اثر کار ممکن است دچار شوک الکتریکی یا برق گرفتگی شوند.
دیگر خطرات موجود عبارتند از:
- پرتاب ذرات که ممکن است وارد چشم یا پوست آنها شود.
- بریدگی و زخم حاصل از لبه های تیز فلزات
- سوختگی در اثر تماس با سطوح داغ، شعله و جرقه
- آتش سوزی در اثر جرقه، شعله یا فلزات داغ (این حالت ها زمانی رخ می دهد که در هوای محیط، اکسیژن زیاد می شود و بنابراین آتش سوزی راحت تر اتفاق می افتد) همچنین آتش سوزی ممکن است در اثر نقص عملکرد وسایل باشد. دقت داشته باشید که لباسهایی که آغشته به روغن یا گریس باشند راحت تر می سوزند. آستین یا شلواری که تا خورده و بالا زده شده باشد می تواند جرقه ها را جذب کند و خطر آتش سوزی را افزایش دهد.
و – روانی
تقاضا برای کار و احتمال بیکاری نیز باعث بروز استرس می شود. بعلاوه برخی جوشکاران ممکن است مجبور باشند که در شیفت های بیشتر و یا ساعات طولانی تری در یک روز کار کنند که این امر بر روی سلامتی آنها اثر منفی دارد.
· آیا جوشکاری در درازمدت اثرات سوئی بر روی سلامتی جوشکار دارد؟
- عفونت ناحیه تنفسی در جوشکاران بیشتر از سایرین دیده شده است. به نظر می رسد که تحریکات شیمیایی حاصل از تماس با فیوم ها عامل بروز عفونت در این ناحیه باشد.
- امراض و بیماریهای ریوی که در اثر تنفس ذرات معدنی یا فلزی ایجاد می گردند.
- برخی سرطان ها (مثل کبد، بینی، سینوس ها، معده و شش) سازمان بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) فیوم های جوشکاری را جزء عوامل سرطان زا قرارداده است.
- احتمال از دست دادن شنوایی
- تماس با اشعه ماوراء بنفش موجب بروز بیماریهای مزمن و آسیب چشم ها و پوست می گردد.
- آسیب سیستم عصبی در اثر تماس با فیوم های سرب، منگنز و آلومینیوم.
- بیماریهای تنفسی ناشی از غلظت بالای دی اکسید کربن و میزان کم اکسیژن (خصوصاً در مناطق دارای تهویه ضعیف)
- مسمومیت مزمن هنگامی که مواد خاصی در فیوم باشد مثل روی یا کادمیوم، بی فنیل های پلی کلرینه (ناشی از تجزیه روغن های ضد خوردگی) یا مواد حاصل از تجزیه رنگ ها .
· چه اقدامات پیشگیرانه ای را می توان انجام داد؟
- نصب سیستم تهویه موثر هر جا که امکان پذیر باشد.
- استفاده دائم از وسایل حفاظت فردی، جوشکاران بایستی از عینکی که آنها را در مقابل اشعه ماوراء بنفش مصون می دارد استفاده کنند. همچنین باید گوشی داشته باشند. اگر تهویه موضعی مؤثر یا نصب آن عملی نباشد، بایستی از وسایل مقتضی استفاده نمود. پیش بند و دستکش های چرمی نسوز نیز به حفاظت دست ها و لباس ها کمک می کند.
- اطمینان از اینکه مواد قابل احتراق و اشتعال دور از محل کار انبار شده اند.
- داربست ها و نردبانها را باید قبل از استفاده بازدید و بازرسی نمود. کارگران باید نحوه جلوگیری از سقوط وسایل و استفاده صحیح آنها را فرا گیرند.
- آموزش روشهای بالا رفتن ایمن
- اگر لازم است کاری در موقعیت نامناسب از نظر ارگونومیکی انجام شود (بطور مثال دست فرد بالای سطح شانه ها قرار گیرد) باید زمان استراحت کافی به کارگر داده شود.
· روش های کاری ایمنی که در حین عملیات جوشکاری باید مدنظر قرار گیرند شامل چه مواردی است؟
جوشکاران لازم است موارد زیر را بدانند:
- اطلاعات عمومی در مورد جوشکاری
- روش های صحیح انتخاب، استفاده و نگهداری وسایل حفاظت فردی
- روش های ورود به فضاهای محصور
- روش های حفاظت از سقوط
- چگونگی کار کردن ایمن و استفاده مناسب از مایعات قابل اشتعال و احتراق
- چگونگی استفاده ایمن از گازهای متراکم و تحت فشار
- چگونگی استفاده از تجهیزات انتقال نیرو
- استفاده ایمن و مناسب از نردبانها ، سکوها و داربست ها
- روش های حمل دستی مواد
همه کارگران بایستی کارهای زیر را انجام دهند :
- پیروی ازWHMIS (موارد اطلاعاتی برای پیشگیری در محیط کار( و MSDS(برگه اطلاعات ایمنی مواد)
- گزارش خطرات
- روش های حفظ نظم و ترتیب محل کار
· چگونه و از چه منابعی می توان اطلاعات بیشتری کسب نمود ؟
به علت اینکه در گستره وسیعی از محل های کار جوشکاری انجام می شود و مواد زیادی توسط جوشکاران مورد استفاده قرار می گیرد نمی توان همه موقعیت ها و موارد را در این مقاله بررسی نمود .
توجه : اگر در مورد سلامتی سوالی دارید از پزشک خود بپرسید .
اگر در مورد کارگاه خود سوالی دارید می توانید از مراکز زیر بپرسید .
- کمیته حفاظت فنی و بهداشت
- سندیکا یا اتحادیه
- واحد ایمنی
- سرپرست یا مدیر
- چک و کنترل در آزمایشگاه محل کار
- بخش دولتی مسئول بهداشت و ایمنی
هشدارهای اولیه
1. در زمان حضور در کارگاه فقط کارهای مربوط به خود را انجام دهید.
2. هرگز به قسمتهایی که مربوط به شما نمیباشد حضور نیابید.
3. حتما به علائم هشدار دهنده نصب شده توجه نمایید.
4. حتما قبل از ورود به کارگاه لباس کار و کفش ایمنی بپوشید.
5. در هنگام جوشکاری از کفشها با کف پلاستیکی و یا از یک عایق در زیر پا مانند چوب استفاده شود.
6. در هنگام جوشکاری حتما از ماسک یا عینک محافظ جهت جلوگیری از آسیبهای چشمی استفاده نمایید.
7. در صورت مشاهده درد چشم در اثر مشاهده اشعه جوشکاری، میتوان از کمپرس آب سرد استفاده کرد و سپس باید به پزشک مراجعه نمود
8. حتما از ماسک تنفسی استفاده نمایید
9. در زمان حضور در کارگاه حتما برای جلوگیری از آسیبهای گوش، از گوشی مناسب استفاده کنید
10. در هنگام جوشکاری حتما از کلاه یا مقنعه برای جلوگیری از سوختگی مو و سر استفاده کنید
11. در هنگام جوشکاری حتما از دستکش ایمنی خشک و غیر روغنی استفاده نمایید
12. آویزان نمودن زنجیر ساعت و کلید و نظائر آنها روی لباس کار اکیداً ممنوع است.
13. حتما از سالم بودن تهویه کابین خود قبل شروع به کار مطمئن شوید
14. دستگاه جوش برقی و قطعهکار باید به طور مطمئن اتصال زمین شده باشند
15. پس پایان روز حتما دستگاهها را خاموش نمایید و تمامی شیر سیلندرها را ببندید
16. جوشکاری در نزدیکی مواد قابل انفجار و قابل اشتعال (بنزین، استون، الکل و غیره) مجاز نمیباشد.
17. از انداختن کپسول از ارتفاع جدا خودداری نماییدو کپسولها را هرگز به صورت افقی قرار ندهید.
18. برای حمل و بلند کردن کپسول به هیچ وجه از کلاهک کمک نگیرید.
19. روشن نمودن کبریت، سیگار کشیدن، روشن کردن آتش و عبور با آتش از کنار کپسولهای اکسیژن واستیلن ممنوع میباشد.
20. برای جلوگیری از خطرات احتمالی محلهای نصب کپسولهای آتشنشانی را به خاطر بسپارید تا در زمان حریق دچار اضطراب نشوید.
21. نواحی جوش داده شده را بایستی بوسیله گچ یا مواد رنگی با علامت داغ هشدار داد
آشنایی با علائم ایمنی
· کلیات مقررات رنگ برای ایمنی در صنایع:
o رنگ قرمز: توقف اضطراری،توقف فعالیت و مضر بودن را نشان میدهد.(قرمزتضاد با سفید،قرمز لاله ای مترادف با سبز)
o رنگ نارنجی: نشان دهنده ی انرژی است.(نارنجی کرمی مترادف با سفید)
o رنگ زرد: برای جلب توجه افراد به خطر و آگاه کردن آنها از خطر (زرد در تضاد با سیاه )
o رنگ سبز: برای ایمنی و وسایل کمکهای اولیه،(سبزچمنی در تضاد با سفید )
o رنگ آبی : جنبه ی اطلاع رسانی و آگاهی دادن و لزوم اقدام به یک عمل ویژه را نشان میدهد (آبی براق در تضاد با سفید)
o رنگ بنفش: برای نشان دادن خطر تشعشع و امواج،به ویژه امواج الکترومغناظیس ،ظروفی که حاوی مواد رادیو اکتیو هستند و ظروفی که احتمال نشت و آلودگی دارند به کار میروند (بنفش در تضاد باسیاه)
o رنگ سیاه وسفید: برای خطوط ترافیک و نشانه گذاری ضبط و ربط استفاده میشود.(سیاه در تضاد با سفید،سفید در تضاد باآبی ،سبز، سیاه)
ایمنی عمومی
- حوادثی که در حین عملیات جوشکاری ، برشکاری و لحیم کاری ایجاد می شود در نتیجه عوامل زیر میباشد
- آموزش ناکافی کارگران
- نظافت ضعیف محل کار
- نور و تهویه ناکافی
- چیدمان نادرست کارگاه
- انبارداری و جابجایی نامناسب سیلندرهای گاز
- تماس سرپوشها و متعلقات سیلندرهای گاز اکسیژن با گریس یا روغن که تولید آتش سوزی یا انفجار خواهد نمود
- کوبیدن و قرار دادن سر پیک مشعل جوشکاری و یا برشکاری روی سطح بتنی باعث پاشیدن ذرات خواهد شد
- در صورتی که ژنراتور ها و موتورهای تولید برق جوشکار سیستم ارت نداشته باشند احتمال ایجاد شوک الکتریکی وجود خواهد داشت .
- تنفس فیومهای سمی و گاز و بخارات حاصله از مواد و آلیاژهای جوشکاری باعث ایجاد مشکلات سیستم تنفس خواهد شد
- در صورت بروز مشکل سریعا مربی مربوطه را مطلع سازید.
- حتما به علائم هشدار دهنده نصب شده توجه نمایید.
- محلهای نصب کمکهای اولیه را شناسایی کنید.
- فقط باید کارهائی را انجام داد که مربی محول نموده و این عمل نیز باید در شرایطی صورت گیرد که طرق ایمنی انجام آن برای شما روشن باشد.
- در هنگام جوشکاری حتما لباس کار مناسب بپوشید و از پیشبند چرمی استفاده کنید.
- لباس کار باید مناسب با بدن کارگر استفاده کننده بوده و هیچ قسمت آن آزاد نباشد و کمر آن همیشه بسته و جیبهای آن کوچک بوده و حتی الامکان تعداد جیبها کم باشد.
- بستن کراوات، آویزان نمودن زنجیر ساعت و کلید و نظائر آنها روی لباس کار اکیداً ممنوع است.
- لباسها بایستی عاری از هرگونه روغن و گریس باشد.
- در هنگام ورود به کارگاه حتما کفش ایمنی بپوشید تا جلوی ضربه ناشی از سقوط اجسام را بگیرد و پای شما را از جرقههای ناشی از جوش محافظت کند.
- در هنگام جوشکاری حتما ار ماسک یا عینک محافظ جهت جلوگیری از آسیبهای چشمی استفاده نمایید.
- در زمان حضور در کارگاه حتما برای جلوگیری از آسیبهای گوش، از گوشی مناسب استفاده کنید زیرا از ورود جرقه به داخل گوش ممانعت میکند و همچنین سر و صدا عامل ایجاد خستگی و حالتهای عصبی میشود.
- در هنگام جوشکاری حتما از کلاه یا مقنعه برای جلوگیری از سوختگی مو و سر استفاده کنید.
- از پوشیدن لباسهای لب برگردان در آستین یا پاچه شلوار و جیب خودداری نمایید زیرا احتمال حبس ذرات و سپس سوختن لباس و پوست خواهد شد.
- در هنگام جوشکاری حتما از دستکش ایمنی خشک و غیر روغنی استفاده نمایید تا از سوختگی احتمالی جلوگیری نماید.
- ایستادن و راه رفتن زیر باری که در حال جابجا شدن است و همچنین در نقاطی که امکان سقوط اشیاء مختلف وجود دارد، مجاز نیست.
- حتما از سالم بودن تهویه کابین خود قبل شروع به کار مطمئن شوید.
- قبل از شروع به کار با دستگاه جوشکاری حتماً دستور کار دستگاه را با دقت مطالعه نمایید.
- محوطه جوشکاری را عاری از ماشینآلات و ابزارهای اضافی نمایید تا خطر تصادم و سقوط کاهش یابد.
- . محیط جوشکاری نیز بایستی تمیز، مرتب و عاری از هرگونه سطوح لغزنده باشد.
-
خود شما مجاز نیستید که دستگاههای جوشکاری برقی را به شبکه وصل یا از آن قطع نموده و حتی تعمیرات روی آنها انجام دهید. این کار را باید مربیان که آموزش لازم را دیدهاند انجام میدهند.
- دستگاه جوش برقی و قطعهکار باید به طور مطمئن اتصال زمین شده باشند.
- قبل از اینکه شروع به جوشکاری نمائید، مقدمتاً اطرافیان را مطلع سازید و پرده کابین خود را بکشید تا سایر افراد از اثرات تشعشع محافظت شوند.
- در فواصل بین جوشکاری حتما مایعات مناسب مانند شیر بنوشید تا از خطرات مرتبط با گرمازدگی جلوگیری نماید.
- پس پایان روز حتما دستگاهها را خاموش نمایید و تمامی شیر سیلندرها را ببندید.
- هنگام تعویض لباس، لباسهای کار خود را از لباسهای روزمرهی جدا نمایید زیرا لباسهای کار در حین جوشکاری با مواد سمی در ارتباطند و باعث انتفال این مواد به لباسها و درنتیجه بدن شما میشود.
- بسیاری از آسیب ها و جراحات جوشکاران در نتیجه کشیدگی، دررفتگی ، و یا تغییر شکل عضلات آنها میباشد. جوشکاران اغلب مجبورند که:
- وسایل و مواد سنگین را بردارند یا حرکت دهند.
- به مدت طولانی در موقعیت نامناسب کار کنند.
- ابزار سنگین جوشکاری را به مدت طولانی در دست نگهدارند.
- حرکتهای تکراری انجام دهند.
- در مواقعی که روی ماسکها یا نقابها ترک یا اثری از سوختگی در اثر پاشش فلزی ذوب شده پیدا شود باید آنها را عوض نمود.
- کلاه جوشکاران معمولاً دارای باندی تنظیمدار است که برای سر جوشکار اندازه گردد.
- برداشتن تفاله جوش بوسیله خردکردن که معمولاً توسط جوشکار با ضربه زدن چکش بر روی جوش صورت میگیرد ممکن است سبب حوادثی برای صورت و چشم گردد زیرا جوشکاران اغلب عادت دارند اینگونه کارها را بدون حفاظت انجام دهند بنابراین در این مورد حتما از عینک محافظ استفاده نمایید.
- در صورت نیاز به مشعل حتما از فندک مخصوص اسفاده کنید و اکیدا از کبریت یا فندک معمولی استفاده نشود.
- حتما سالی یکبار تحت معاینات پزشکی شامل شش، پوست، چشم، قلب و شنوایی قرار گیرید.
- و در انتها در صورت رعایت نکردن ایمنی افراد و دوستان، حتما به آنها تذکر دهید.
دریافت
عنوان: safty quick guide
حجم: 329 کیلوبایت